De grootste kans van slagen heeft u met deze tips!

Faq

faq
Veelgestelde

Vragen (èn oplossingen)

Hier is zeker een oplossing voor. U kunt een plank maken in de breedte van de poort en deze middels een bout monteren aan de zijde waar de opening onder de poort het kleinste is. Aan de andere kant van de plank monteert u een bokwieltje dat de grond raakt. Als de poort opengaat zal de plank vanzelf omhoog geduwd worden op de bout (as) en het wieltje volgt het pad.


In onze projecten nemen wij indien nodig deze situatie mee!

Ja dat is in veel gevallen wel mogelijk. Er moet wel aan de linker- of rechterkant van de beugel genoeg hout aanwezig zijn om onze beugen stevig vast te kunnen zetten. Onze beugel wordt dan naast de bestaande beugel geplaatst en er wordt een kleine opening (3cm) in het net gemaakt om de beugel doorheen te leiden.

indien het niet mogelijk is om een beugel naast de bestaande beugel te plaatsen dan zit er niets anders op om de bestaande constructie eerst weg te halen en na het plaatsen van onze beugels, haar weer terug te plaatsen. De kosten hiervoor zijn aanzienlijk hoger.


Houdt u rekening met extra kosten en tijd omdat het gaas op maat gemaakt moet worden en deze met kabekbinders aan de onderzijde aan het bestaande gaas moet worden geknoopt!

Wij houden de regelgeving met betrekking tot gaasconstructies in de gaten. Hier vindt u een aantal bronnen over het onderwerp en voor zover ons thans bekend valt een gaasconstructie niet onder erfafscheiding maar onder een middel om dieren buiten het erf te houden.

Het gaas is gemaakt van polypropylene met de gewicht van 60 gr/m2 . De dikte van de draad veroorzaakt geen snijwonden zoals dat wel bij kippengaas kan voorkomen.

De beugels zijn gemaakt van 4mm dik staal en de kopse kant aan de bovenzijde is rond geslepen om katteleed te voorkomen.

Dit is moeilijk in te schatten. Op onze testlocatie hebben wij een schutting staan met een verschuiving van 20cm en dat bleek geen probleem. Als uw schutting makkelijk beweegt en naar een kant overhelt dan is het advies om de schutting te vervangen. De beugels zijn namelijk getest op schuttingen die nagenoeg verticaal staan rn stabiel zijn.

Ja, een kat kan mogelijk over een hek springen zonder het aan te raken, afhankelijk van de hoogte van het hek en de fysieke mogelijkheden van de kat. Katten staan ​​bekend om hun indrukwekkende behendigheid en springvaardigheden. Gemiddeld kan een gezonde volwassen kat in één enkele sprong tot zes keer zijn lichaamslengte springen, wat meestal zo'n anderhalve meter is. Als het hek zich binnen dit hoogtebereik bevindt, kan een kat er dus overheen gaan zonder contact te maken. Factoren zoals de leeftijd, de gezondheid en het ras van de kat kunnen het springvermogen van de kat beïnvloeden. Jongere en meer atletische katten hebben bijvoorbeeld een betere kans om dergelijke prestaties te leveren dan oudere of minder behendige katten.

Kattenuitwerpselen in zandbakken kunnen verschillende gezondheidsrisico's met zich meebrengen, voornamelijk vanwege de mogelijke aanwezigheid van verschillende ziekteverwekkers. Hier zijn de belangrijkste gezondheidsgevaren die verband houden met kattenpoep in zandbakken:

  • Toxoplasmose: Dit wordt veroorzaakt door de parasiet Toxoplasma gondii, die voorkomt in kattenuitwerpselen. Als het wordt ingeslikt of ingeademd (bijvoorbeeld via verontreinigd zand), kan dit tot een infectie leiden. Hoewel toxoplasmose bij gezonde personen vaak mild of asymptomatisch is, kan het ernstige complicaties veroorzaken bij zwangere vrouwen (die tot aangeboren afwijkingen kunnen leiden) en bij personen met een verzwakt immuunsysteem.
  • Rondworm (Toxocara): Katten kunnen rondwormeieren in hun ontlasting kwijtraken. Als deze eieren worden ingenomen (via besmette handen of voorwerpen), kunnen ze bij mensen toxocariasis veroorzaken, wat kan leiden tot verschillende symptomen, variërend van mild (koorts, buikpijn) tot ernstig (verlies van het gezichtsvermogen door oculaire larve migrans).
  • Mijnworm: Mijnwormlarven kunnen de menselijke huid binnendringen en een aandoening veroorzaken die bekend staat als cutane larva migrans. Dit resulteert vaak in jeukende, rode en ontstoken huidlaesies.
  • Salmonella en Campylobacter: deze bacteriën kunnen aanwezig zijn in kattenuitwerpselen en kunnen bij mensen gastro-intestinale infecties veroorzaken, wat leidt tot symptomen zoals diarree, buikkrampen en koorts.
  • Giardia en Cryptosporidium: deze protozoaire parasieten kunnen ook aanwezig zijn in kattenuitwerpselen en kunnen bij mensen maag-darmziekten veroorzaken, gekenmerkt door diarree, maagkrampen, misselijkheid en braken.

Om deze risico's te beperken, is het essentieel om zandbakken af ​​te dekken wanneer ze niet in gebruik zijn en ervoor te zorgen dat kinderen hun handen grondig wassen na het spelen in het zand, en het zandbakzand regelmatig schoon te maken en te vervangen. Om risico's verder te verkleinen wordt een afrastering rond een zandbak aangeraden om zoveel mogelijk te voorkomen dat katten ze als kattenbakken gebruiken.

Tell me

Asked Questions